ناشناس
سوال 289644
در عقد ضمان آیا طرفین می توانند عقد را بر اساس تضامن به جای نقل ضمّه به ضمّه منعقد بکنند؟ چرا؟
ثبت پاسخ جدید
برای ثبت پاسخ، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
پاسخها
1 پاسخبا سلام
کاربر گرامی ضمان در حقوق ما به صورت نقل ذمه است یعنی بدهکار را از دین بری می کند و ضامن را مدیون می سازد ولی این انتقال مقتضای ذات ضمان نیست و قرارداد خصوصی می تواند التزام ضامن به تادیه دین را منوط به عدم پرداخت آن از سوی مدیون اصلی کند و ضامن و مدیون را در برابر طلبکار به طور تضامنی مسئول سازد به گونه ای که بتواند برای تمام یا بخشی از طلب به هر کدام که بخواهد رجوع کند به بیان دیگر ضمان در حقوق ما به صورت نقل ذمه به ذمه است ولی می تواند با استناد به ماده 10 قانون مدنی که در رابطه با قراردادهای خصوصی است ، ضمان را به صورت ضم ذمه به ذمه نیز اجرا کرد.
کاربر گرامی ضمان در حقوق ما به صورت نقل ذمه است یعنی بدهکار را از دین بری می کند و ضامن را مدیون می سازد ولی این انتقال مقتضای ذات ضمان نیست و قرارداد خصوصی می تواند التزام ضامن به تادیه دین را منوط به عدم پرداخت آن از سوی مدیون اصلی کند و ضامن و مدیون را در برابر طلبکار به طور تضامنی مسئول سازد به گونه ای که بتواند برای تمام یا بخشی از طلب به هر کدام که بخواهد رجوع کند به بیان دیگر ضمان در حقوق ما به صورت نقل ذمه به ذمه است ولی می تواند با استناد به ماده 10 قانون مدنی که در رابطه با قراردادهای خصوصی است ، ضمان را به صورت ضم ذمه به ذمه نیز اجرا کرد.