ناشناس
سوال 297359
هرگاه زوج قبل از عروسی کل مهریه را به زوجه بپردازد و زوجه به دلایلی حاضر به عروسی نباشد و برای فرار از بازپرداخت مهریه حاضر به طلاق هم نباشد آیا دادگاه می تواند حکم به بازپرداخت بیش از نصف مهریه را صادر کند؟
ثبت پاسخ جدید
برای ثبت پاسخ، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
پاسخها
1 پاسخبا سلام
براساس قانون مدنی به محض وقوع عقد زوجه مالک مهریه می شود و در صورت وقوع طلاق قبل از عروسی ( قبل از نزدیکی ) زوجه می تواند نصف مهریه را مطالبه کند اما در فرض سوال چون هنوز طلاق واقع نشده زوج نمی تواند نصف یا تمام مهر را طلب نماید و فقط می تواند تقاضای تمکین کند و اگر زوجه تمکین نکرد نفقه به او تعلق نمی گیرد و زوج فقط می تواند تقاضای ازدواج مجدد نماید چون مطابق ماده 1092 قانون مدنی : هرگاه شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهریه است و اگر شوهر بیش از نصف مهر را قبلا داده باشد حق دارد مازاد بر نصف را پس بگیرد به این ترتیب وقوع طلاق شرط انحلال مالکیت نصف از مهر برای زن است اما قبل از طلاق نمی توان او را مالک تمام مهر ندانست لذا در فرض سوال تا وقتی که زوج ، زوجه را طلاق نداده است مستحق گرفتن نیمی از مهر نمی باشد .
در نتیجه دادگاه با احراز وقوع طلاق حکم به پس دادن مازاد بر نصف مهر را به سود زوج صادر خواهد کرد و در صورت عدم طلاق مطالبه استرداد زاید بر نصف مهر جایز نیست زیرا در هر حال مهر در ملکیت زوجه مستقر شده و طلاقی صورت نگرفته است.
موفق باشید
براساس قانون مدنی به محض وقوع عقد زوجه مالک مهریه می شود و در صورت وقوع طلاق قبل از عروسی ( قبل از نزدیکی ) زوجه می تواند نصف مهریه را مطالبه کند اما در فرض سوال چون هنوز طلاق واقع نشده زوج نمی تواند نصف یا تمام مهر را طلب نماید و فقط می تواند تقاضای تمکین کند و اگر زوجه تمکین نکرد نفقه به او تعلق نمی گیرد و زوج فقط می تواند تقاضای ازدواج مجدد نماید چون مطابق ماده 1092 قانون مدنی : هرگاه شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهریه است و اگر شوهر بیش از نصف مهر را قبلا داده باشد حق دارد مازاد بر نصف را پس بگیرد به این ترتیب وقوع طلاق شرط انحلال مالکیت نصف از مهر برای زن است اما قبل از طلاق نمی توان او را مالک تمام مهر ندانست لذا در فرض سوال تا وقتی که زوج ، زوجه را طلاق نداده است مستحق گرفتن نیمی از مهر نمی باشد .
در نتیجه دادگاه با احراز وقوع طلاق حکم به پس دادن مازاد بر نصف مهر را به سود زوج صادر خواهد کرد و در صورت عدم طلاق مطالبه استرداد زاید بر نصف مهر جایز نیست زیرا در هر حال مهر در ملکیت زوجه مستقر شده و طلاقی صورت نگرفته است.
موفق باشید